lørdag 12. oktober 2013

Vaniljesukker


Uten tvil så er det en kjempeforskjell på vaniljesukker som du lager selv, og det vaniljesukkeret som kjøpes i boks på butikken. Og når det er så enkelt å lage vaniljesukker selv tror jeg det bare er en forglemmelse når ikke flere gjør det. Første gang jeg brukte selvlaget vaniljesukker var i riskremen til en julemiddag - aldri har vi smakt en så nydelig riskrem, og aldri ble det brukt noe annet enn hjemmelaget vaniljesukker etter det. Når du skal starte er det lurt å bruke en hel fersk og myk vaniljestang. Fyll et glass eller tett boks med ca. 200 gr sukker eller melis, del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og bland frø og vaniljestangen sammen med sukker/melis. Rist litt på glasset, sett på tett lokk, og la sukkeret få stå i kjøkkenskapet til du skal bruke vaniljesukker. Det er aller best om det får stå et par uker før du begynner å bruke av ditt hjemmelagde vaniljesukker. Skal du bruke bare frøene av en vaniljestang, så putt selve belgen i glasset med ditt hjemmelagde vaniljesukker og fyll på med sukker etter hvert, slik kan du alltid ha eget hjemmelaget vaniljesukker.


Ekte vanilje er frøkapselen til en orkideplante og er et av verdens dyreste krydder. Det vaniljesukkeret som selges i dagligvarebutikkene er utvunnet av granbark, ikke skadelig, men ikke så appetitlig heller spør du meg.  Bar prøv, du vil snart merke forskjellen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar