tirsdag 29. oktober 2013

Nakkekoteletter med stekte epler og reddik/spinat salat


Når jeg skal velge svinekoteletter velger jeg nesten bestandig nakkekoteletter, de er mørere, er mere marmorert og jeg synes de har bedre smak. Koteletter er jo en rask middag uansett hva du serverer som tilbehør, men her kan du koke potetene på forhånd, og salaten lager du mens kotelettene steker. Bare pass på at du har en godt varm stekepanne og bare legger på en kotelett i gangen, da får du møre gode koteletter. Salaten kan du jo lage slik du liker den best, jeg har brukt blandet salat sammen med litt friske spinat blader.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2 nakkekoteletter
2 - 3 poteter
1 eple i båter
Blandet salat
4 reddiker i staver
1/2 fennikel i tynne skiver
1-2 vårløk i tynne ringer
Litt frisk spinat
Salt og pepper


Kok potetene med skallet på og la de få bli litt avkjølt  før du skreller de og deler potetene i båter. Strø litt salt og pepper på kotelettene og ha en klatt smør på stekepannen. Når smøret er nøttebrunt og slutter å frese, kan du legge på kotelettene  - en av gangen slik at ikke smør og stekepanne blir avkjølt. Stek kotelettene pent brune på begge sider, og la de surre litt på middels varme tilslutt. Ta kotelettene ut av stekepannen og hold de varme til resten av måltidet er ferdig, Ha litt mere smør/olje i stekepannen og stek potetbåtene og eplebåtene lett brune.


Kutt opp og bland salaten, drypp over en god olje, gjerne en basilikumolje. Jeg brukte norske litt syrlige epler, som var veldig godt til denne retten, men de tåler veldig lite varme, så bruker du norske epler får du være litt forsiktig med steketiden.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar