Når jeg kjente krydder duftene av denne marokkanske retten her ble jeg satt tilbake til et besøk i Tanger for veldig mange år siden. Der fikk vi servert en kylling og couscousrett med de samme uvante deilige krydderduftene, der vi satt på puter på gulvet og alle spiste fra det samme store fatet - med fingrene - på venstre hånd. Det er egentlig veldig rart at det er krydderdufter som får oss til å huske slike spesielle ting vi har opplevd for så lenge siden. Jeg skal ikke prøve å gjenskape den kyllingretten vi fikk den gangen i Tanger for den husker jeg ikke i detalj, dessuten var det nok mange andre fremmedartede ting jeg var mere opptatt av, men jeg husker at maten var veldig god, og det er denne kyllingretten her også. Litt annerledes på smak enn det vi vanligvis er vant med, men det er verd å prøve denne her.
DU TRENGER TIL FIRE PERSONER:
2 store løk i skiver
2 fedd finhakket hvitløk
Ca. 2 cm finhakket ingefær
4 kyllingfileter eller tilsvarende overlår
Olivenolje
1 ts spisskummen
1 ts korianderfrø
1 stor kanelstang
1 håndfull finhakket mynte eller 2 ts tørket
Litt salt og pepper
Skall av 1 sitron
Sitronsaft
Sitronsaft
1 dl vann
Ca. 60 gr tørket aprikos i strimler
Tøm på vann og la alt få surre videre mens du legger kyllingbitene i en ildfast form og tømmer innholdet fra stekepannen over kyllingbitene.
Sett formen inn i stekeovnen på ca. 200 grader og stek i ca 10 - 12 minutter. Og mens formen står i stekeovnen tilbereder du couscousen.
DU TRENGER:
1 kanelstang
50 gr grovhakkede mandler
Litt olivenolje
Ca 2 1/2 - 3 dl vann
Litt salt
Ca. 50 gr rosiner
Ca 220 gr couscous
Brekk kanelstangen i to - tre biter. Ha litt olje i stekepannen og la mandler og kanelstang få surre et par minutter på lav til middels varme. Tilsett vann og litt salt, ta stekepannen tilside når vannet koker og tilsett couscous og rosiner. Legg på lokk og la couscousen trekke i ca. 5 minutter. Rør rundt i couscousen før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar