Søk i denne bloggen

torsdag 24. oktober 2013

Lunsjsalat med laks, egg, avocado og pinjekjerner


Det er kjekt å kose seg med en god lunsj i helgene, riktig gi seg god tid  og kose seg med maten. Ja selvfølgelig kan du lage en god lunsj til hverdags også, og det er ingen ting i veien for at denne lunsjsalaten kan tas med i en lunsjboks på jobben - og husk - her har du Omega 3 for mange dager.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

2 kokte egg
8 - 10 skiver røkt laks
1 avocado
1-2 vårløk i tynne ringer
Gressløk
Salat - gjerne flere typer
Olivenolje


Kok eggene og del de i to, del avocadoen, ta ut innmaten med en skje og del den i tynne skiver. Skjær opp laksen i skiver. Skyll salaten godt og legg den på et fat eller i en skål. Legg over røkelaks, avocado og halve egg. 


Strø over vårløk i tynne ringer, klipp over gressløk og ringle over en god olivenolje rett før servering.
Jeg spiser alltid salaten uten noe brød til, men de fleste mener det hører hjemme med brød til salaten. Da vil jeg anbefale et hjemmebakt brød som passer godt til salat, enten et grovbrød eller focaccia. Gode brøoppskrifter finner du her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar