tirsdag 8. oktober 2013

Hvetestang med eplesyltetøy, vaniljekrem og valnøtter


Eplesyltetøy og vaniljekrem sammen er veldig godt i hvetebakst, og med valnøtter i tillegg er dette en deilig og fristende bit til kaffekosen. Av denne oppskriften blir det tre slike stenger eller du kan lage det som en stor kringle. Baksten er ypperlig til å fryse, så her har du litt på lur om noen skulle stikke innom til en kopp kaffe.

                 DU TRENGER:                  

80 gr mykt smør
1 dl sukker
5 dl melk
50 gr gjær
2 ts kardemomme
1,4 dl hvetemel
2 dl vaniljekrem
2 dl eplesyltetøy
1 egg til pensling
Ca.  1 1/2 dl grovhakket valnøtter

Lunk melken og rør ut gjæren i melken
Ha sukker, kardemomme, og det meste av melet i bakebollen, og arbeid inn melk/gjærblandingen.


 Det er best å bruke en kjøkkenmaskin, men er du sterk er det ingen ting i veien for at du kan bruke  hendene. Tilsett mere mel til du har en fast fin deig. Til slutt tilsetter du smøret i små biter og lar maskinen gå til alt smøret er arbeidet godt inn i deigen. Dekk med plast og la deigen heve en times tid på et lunt sted.


 Ta deigen ned på bakebordet, del den i 3 emner og kjevle hver del ut til en avlang leiv ca, 15 x 40 cm. Legg vaniljekrem på midten av leiven, strø over valnøtter og topp med et lag eplesyltetøy. Brett sammen slik at skøyten overlapper hverandre, og legg  hvetestangen på et bakepapirkledd stekebrett med skøyten ned.


Bruk en kjøkkensaks og klipp små hakk i hvetestangen. Pensle med sammenpisket egg og strø med valnøtter. La hvetestangen etterheve i ca. 20 minutter. Stekes ved 180 grader i ca. 20 minutter. Øk varmen til 200 grader de siste 5 minuttene.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar