Søk i denne bloggen

mandag 21. oktober 2013

Linsesuppe med byggryn


Suppe har vi gjerne en gang i uken, og suppe kan du lage av det meste. Jeg fant denne oppskriften her som vistnok stammer fra Fedon Lindberg. og jeg har tilpasset den aldri så lite. Linser og gryn er næringsrike matvarer som vi burde bruke mye mere av, så å lage en suppemiddag er en fin måte å bruke disse matvarene på. Linsesuppe er foruten  å være god mat også et veldig rimelig måltid.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
 
1/2 stor finhakket løk
Et par ss god olje
1 fedd finhakket hvitløk
1/4 ts gurkemeie
1/2 ts karri
1/4 ts kajennepepper
Ca. 5 - 6 dl vann
Kyllingbuljong terning
100 gr røde linser
Ca. 50 gr byggryn
1 boks hermetiske tomater
Noen dråper sitronsaft
Litt timian
Salt - pepper


Varm oljen i en gryte og surr løk og hvitløk til det blir blankt. Tilsett krydder og la det få surre med  litt. Tilsett litt av vannet, buljongterningen og tomatboksen.. Kok opp og tilsett byggryn og linser, ha i mere vann når det tykner. Legg på lokk og la suppen koke i 45 - 50 minutter, det er best når linser og gryn har litt tyggemotstand. Smak til med salt og pepper og sitronsaft. Suppen serveres rykende varm med et godt brød til.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar