fredag 14. november 2014

Svinefilet med bakte grønnsaker og rødvin og balsamicosaus


På sure våte dager er det ekstra kjekt å servere et godt måltid mat til familen. Svinefilet er mat som de fleste liker, det er enkelt å tilberede og kan varieres på utallige måter. Her har jeg laget en nydelig saus med rødvin og balsamicoeddik og som tilbehør grønnsaker og potet bakt i stekeovnen.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

1 stor svinefilet eller 2 små (ca .800 - 1000 gr)
Tilbereding av svinefileten finner du her


                                                      RØDVIN OG BALSAMICOSAUS:

                                                1 stor eller 2 små finhakkede sjalottløk

                                                               Ca. 1 ss smør
1 stor ts tomatpure
2 dl oksefond/kraft
1 1/2 dl rødvin
3 ss balsamicoeddik
1-2 ss soyasaus
1/2 laurbærblad
Litt timian
Pepper og salt hvis kraften du bruker ikke er salt
1 ts maizenna utrørt i litt vann eller rødvin
1 ts ripsgele/rognebærgele eller noen dråper honning
Sil sausen og hell den tilbake i gryten og varm opp sausen igjen.

Ha smør i en gryte som du skal lage sausen i og la sjalottløken få surre til den blir myk. Tilsett tomatpure og la den få surre med et par minutter før du heller over kraft og vin og putter i laurbærblad. La sausen småkoke slik at den koker inn noe før du smaker til med balsamico og soyasaus. Kok videre og smak til med krydder og tilsett utrørt maizenna. Tilsett ripsgele el. til slutt.


BAKTE GRØNNSAKER:

1 fenikkel i båter
1 hvit og 1 gul bete i båter
2 rødløk i båter
1 bit knollselleri i strimler
4 poteter i båter

Skrell og del poteter og grønnaker, legg de i en ildfast form og ringle over en god olivenolje. Dryss over litt salt og pepper og gjerne et annet krydder som timian eller provencekrydder. Sett formen i stekeovnen på 200 grader i ca. 25 - 30 minutter etter hvor tykke biter du har kuttet grønnsakene i. Bruk en skje eller gaffel og vend på grønnsakene underveis. Kjenn med en kakepinne om grønnsakene er ferdig bakt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar