DU TRENGER TIL 4 PERSONER:
1 stor svinefilet eller 2 små (ca .800 - 1000 gr)
Tilbereding av svinefileten finner du her
RØDVIN OG BALSAMICOSAUS:
1 stor eller 2 små finhakkede sjalottløk
1 stor ts tomatpure
2 dl oksefond/kraft
1 1/2 dl rødvin
3 ss balsamicoeddik
1-2 ss soyasaus
1/2 laurbærblad
Litt timian
Pepper og salt hvis kraften du bruker ikke er salt
1 ts maizenna utrørt i litt vann eller rødvin
1 ts ripsgele/rognebærgele eller noen dråper honning
Sil sausen og hell den tilbake i gryten og varm opp sausen igjen.
Ha smør i en gryte som du skal lage sausen i og la sjalottløken få surre til den blir myk. Tilsett tomatpure og la den få surre med et par minutter før du heller over kraft og vin og putter i laurbærblad. La sausen småkoke slik at den koker inn noe før du smaker til med balsamico og soyasaus. Kok videre og smak til med krydder og tilsett utrørt maizenna. Tilsett ripsgele el. til slutt.
BAKTE GRØNNSAKER:
1 fenikkel i båter
1 hvit og 1 gul bete i båter
2 rødløk i båter
1 bit knollselleri i strimler
4 poteter i båter
Skrell og del poteter og grønnaker, legg de i en ildfast form og ringle over en god olivenolje. Dryss over litt salt og pepper og gjerne et annet krydder som timian eller provencekrydder. Sett formen i stekeovnen på 200 grader i ca. 25 - 30 minutter etter hvor tykke biter du har kuttet grønnsakene i. Bruk en skje eller gaffel og vend på grønnsakene underveis. Kjenn med en kakepinne om grønnsakene er ferdig bakt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar