fredag 21. november 2014

Reinsdyrskarbonader med fløtesaus, sopp og bacon


Dette er historien om reinskavgryten som ble til karbonader, historien er enkel, posene merket reinskav, tynne skiver av reinsdyrkjøtt på Rema 1000 er ikke reinskav, men malt kjøtt. Nå skal det sies at jeg handler ytterst skjelden middagsingredienser på Rema 1000, men fikk øye på denne posen og den såg riktig så delikat ut -  utvendig. I tillegg stod det tydelig merket: Tynne skiver av reinsdyrkjøtt. Uansett, disse karbonadene kan lages av vilt kjøttdeig som du får kjøpt i de fleste store matvarebutikker.

DU TRENGER TIL 6 KARBONADER:

400 gr viltkjøttdeig
1 egg
1 strøken ss potetmel
1 dl vann eller fløte
1 ts salt 
1/2 ts pepper
Litt timian eller ingefær (kan sløyfes)
2 ss finhakket løk (kan sløyfes)

Arbeid deigen godt sammen og lag karbonader på vanlig måte , stek gjerne en liten prøvekake, da kjenner du om karbonadene er passe med salt og pepper


FLØTESAUS:
 
Ca . 100 - 150 gr sopp
1 ss smør
2-3 dl kremfløte
1 dl kraft, gjerne kyllingkraft
1/2 ts maizenna
Salt - pepper
1 ts soyasaus
1 stor ss creme fraiche

Baconterninger
Ca. 1/2 dl tyttebær

Stek baconterningene og legg de til side. Del soppen i skiver og stek den gylden i smør på stekepannen. Hell over kraft og fløte, kok opp legg på lokk og la sausen småkoke i 5-8 minutter. Rør ut maizenna i litt fløte eller vann og rør det inn i sausen, smak til med salt, pepper og soyasaus, rør inn creme fraiche til slutt.  Dryss over stekte baconterninger og tyttebær til slutt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar