mandag 17. november 2014

Rødbetsalsa

En salsa som smaker nydelig til de fleste kjøtt og fiskeretter. Veldig god til kald ribbe, juleskinke, koteletter og stekt fisk. Smaker himmelsk på en grovbrødskive toppet med et speilegg - eller slik som jeg har brukt denne salsaen i dag - til fiskekaker. Jeg har kokt rødbeter selv som jeg har brukt i salsaen, men den smaker like godt med rødbeter fra glass. Som søtningsmiddel har jeg brukt sukrin, men vanlig sukker eller honning (eller et annet søtningsmiddel) kan brukes, bare smak til slik at det ikke blir for søtt.

 DU TRENGER TIL 3-4 PERSONER:

2 rødbeter (eller ca. 200 - 250 gr rødbeter fra glass)
1 finhakket sjalottløk
1/2 finhakket rødløk
Ca. 1/2 purreløk i tynne strimler
Ca. 5-8 cm. finhakket agurk
2 ss hvitvinseddik eller bringebæreddik
3 ss olivenolje
1 ss sukrin (eller smak til med vanlig sukker)
Litt salt og pepper
Persille (kan sløyfes)

Kok rødbetene til de er møre, bruk engangshansker og klem av skinnet under rennende kaldt vann. Kutt rødbeter og alle de andre ingrediensene i små biter. Bland sammen olje, eddik, salt, pepper og sukrin  som du vender inn i grønnsaksblandingen. La salsaen stå kaldt til den skal serveres.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar