mandag 10. november 2014

Grønn ertesuppe med bacon og mandelstrø


Dette er nesten som å lage suppe på en spiker, så få ingredienser og en så nydelig suppe.
Smaksrik og varm på en kald dag, bruk den som forrett eller som middag sammen med godt brød.


DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

400 - 500 gr frosne grønne erter
1 stor hakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
1 ss hvitvinseddik
Smør/olje 
Ca. 7 dl kyllingkraft
Salt - pepper
Ca. 2 dl matfløte
2 ss olje
100 gr stekte baconbiter
Noen grovhakkede mandler
Persilledryss


Stek baconbitene gylne og sett de til side. Fres løk og hvitløk i en kasserolle til løken er myk og blank. Bruk helst en kasserolle med slippbelegg. Tilsett de frosne ertene og la de få surre med et par minutter. Tilsett hvitvinseddik og la den koke inn. Hell i kyllingkraft og la suppen koke 7-8 minutter. Bruk en stavmikser og kjør suppen helt glatt.


Tilsett matfløte og smak til med salt og pepper. Grovhakk noen mandler. Øs opp den varme suppen, legg i noen baconbiter, dryss over hakkede mandler og la suppen få et lite persilledryss til slutt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar