tirsdag 4. november 2014

Spelt knekkebrød med chiafrø


Kjempegode sprøe knekkebrød som inneholder spelt og som er enkle å lage, det blir to store brett av denne porsjonen. Jeg har brukt litt chia frø i knekkebrødene i dag, disse små frøene fra Sør Amerika som er så rike på fettsyrer og særlig omega 3, proteiner, antioksidanter og full på vitaminer og mineraler. Det påstås at disse små frøene skal gi oss superenergi - så får vi se da hvor spreke vi blir. De ferdige avkjølte knekkebrødene oppevares i tett boks eller glass.


DU TRENGER:

2 dl siktet speltmel
2 dl sammalt spelt
2 ss chiafrø
1 1/2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 1/2 ts salt
1/2 dl rapsolje
 3 - 3 1/2 dl lunkent vann


  Alt det tørre blandes sammen i en bakebolle. Rør inn rapsolje og vann. Deigen skal være ganske bløt og klissete, så hvis du synes det virker for tørt, så tilsetter du litt mere vann.
Del deigen i to like store deler, bruk en slikkepott og arbeid deigen tynt utover bakepapirkledde stekeplater. Dypp slikkepotten i vann hvis du synes det blir tungt å få alt tynt utover. Stek ved 150 grader først i 6-7 minutter, ta ut brettet og del opp i ruter med en kniv eller et pizzahjul. Sett platen inn i stekeovnen igjen og stek videre i ca. 45 minutter.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar