mandag 30. april 2012

Butterdeig fylt med skinke, sopp og baconstuing


Jeg synes det er mye arbeid med å lage butterdeig fra grunnen av, så de få gangene jeg serverer noe med butterdeig lar jeg meg friste til å gjøre det på den lettvinte måten. Jeg kjøper ferdig butterdeig og steker den selv, eller som her kjøpt ferdig stekte lekre delikate butterdeigsskåler.
Disse fylte butterdeigsskålene kan du servere som en forrett, på et koldtbord, som tapas, eller som en lunsj eller kveldsrett.

TIL 6 BUTTERDEIGSKÅLER TRENGER DU:

Ca. 1 stor ss smør
Ca. 1 stor ss hvetemel
1 1/2 - 2 dl fløte
Littt revet muskatnøtt
Litt paprikapulver
Salt - pepper
Litt presset citron
Ca.150 gr finhakket skinke fra skinkeboks
6 finstrimlet skiver bacon
1/2 finhakket løk
1 dl frosne erter
8 - 10 finhakket champignon
Litt smør til steking

Lag en hvit saus av smør og mel, spe med fløte og rør godt slik at det ikke blir klumper. Blir sausen for tykk så bruk litt mere fløte eller melk, men sausen skal være litt tykk. Kok sausen over svak varme i minst 5 minutter slik at du får bort melsmaken og smak til med krydder og citron, men husk at bacon og skinke har litt salt i seg så vær forsiktig med saltet i første omgang. Smak på stuingen når den er helt ferdig og juster med salt og krydder.
Løken surres myk i litt smør på stekepannen, soppen og bacon stekes lett, det skal ikke bli brunt, la skinken surre litt med tilslutt før alt haes i den hvite sausen. Rør forsiktig rundt, tilsett de frosne ertene tilslutt og varm opp.
Butterdeigsskålene kan lunkes litt i stekeovnen, men det er ikke nødvendig, fyll skålene med stuing og sett de på et fat og så serveres de mens de er litt varme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar