torsdag 19. april 2012

Blinis med laks og med spekeskinke




Her er det bare å bruke fantasien, det meste passer på blinis. Jeg har brukt røkt laks, rømmeklatt og hakket rødløk på noen og  potetsalat med spekeskinke på den andre delen av blinis.
Blinis er enkel å tilberede, du kan steke flere om gangen.

DU TRENGER TIL CA. 20 STK.

                                             3 dl melk                                            
4 ss smeltet smør
2 egg
Ca. 4 dl hvetemel eller
2 dl bokhvete og 2 dl hvetemel
2 ts tørrgjær
1 ss sukker
1 ts salt
Smør til steking

 
 
Bland tørrgjær med melet og rør inn melken. Skill eggene, visp sammen eggeplommene og rør de inn i deigen sammen med salt og sukker. La røren stå og heve i ca. 40 minutter. Rør inn det smeltede smøret, stivpisk eggehvitene og vend de forsiktig inn i røren.
Ha smør i stekepannen, bruk en liten skje og lag små runde "pannekaker" som stekes pent brune på begge sider.
De skal være ca. 5 cm. i diameter så du får plass til 4 - 5 stykker i gangen på stekepannen. Avkjøles på rist og kan fryses.
Legg på en liten bit røkt laks, topp med rømmeklatt og hakket rødløk eller sort kaviar.




  BLINIS MED POTETSALAT OG SPEKESKINKE:

3 - 4 poteter
1/4 eple
Litt løk
Salt - pepper
Rømme /kesam
Litt yoghurt naturell

 Hakk potetene i små terninger, eple skrelles og hakkes i små biter, finhakk løken. Alt blandes sammen med litt kesam blandet med litt lettrømme eller yoghurt naturell, smakes til med salt og pepper.
Legg en liten klatt potetsalat på hver blinis og rull sammen en strimle spekeskinke som settes på toppen av potetsalaten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar