mandag 23. april 2012

Indisk linsesuppe


Liker du mat som "biter" litt, er dette suppen for deg. Selvfølgelig kan du moderere krydderbruken slik at suppen blir mildere på smak, men det blir ikke helt samme suppen for dette er et aldeles nydelig måltid, og yoghurten gjør at suppen får en mildere smak.

Du trenger til 2 porsjoner:

1 liten finhakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
1/2 ss finrevet ingefær
1/2 ss karri
1 ts gurkemeie
1/4 ts chili
Litt karrypasta (smak til)
Litt spisskummer
En klype sukker
Saft av 1/2 citron
Salt
1 stor gulrot i små terninger
100 gr røde linser
1 grønnsakbuljong terning
1 l vann
Litt olje
Yoghurt naturell
Hakket tomat

Løk, hvitløk, ingefær og gulrot surres i litt god olje, ha i krydderne og la de få surre med. Skyll linsene i kaldt vann og la de også få surre med i pannen ca. et minutt. Tilsett vann og buljong og la suppen småkoke i ca. 35 minutter. Smak til suppen med mere krydder om det trengs.
 Suppen serveres med en klatt yoghurt naturell og hakkede tomater, godt brød, gjerne naanbrød.

2 kommentarer: