fredag 20. april 2012

Marinert laks på spinatpasta og wokede grønnsaker


Vi har ofte laks til middag her hos oss, laks er raskt å tilberede, og har mange variasjonsmuligheter.
I dag har jeg marinert laksen, og den er klar til å spises etter å ha ligget i denne marinaden i 30 minutter, den blir "kokt" på en måte, den har da en nydelig smak av ingefær, soyasaus og chili.
Synes du det er som å spise rå laks, kan laksen bakes i stekeovne 5 - 6 minutter etter den er tatt ut av marinaden. 
DU TRENGER TIL TO PERSONER:
                          
200 - 250 gr fersk laksefilet

MARINADE:

1/2 dl soyasaus
1 liten vårløk i ringer
1 1/2 ss rapsolje
1 ts. sesamolje (kan sløyfes)
1/2 ss eddik
2 ts sesamfrø
1/4 chili i små biter
1 fedd hakket hvitløk
1 ts revet frisk ingefær


 TILBEHØR:

 Pasta
1 Rødløk
1 fennikel
Liten bit hakket chili
1 hakket fedd hvitløk
Litt smør/olje
Litt sesamfrø

Begynn med å blande marinaden i en skål som er stor nok til marinaden og laksen. Bland alt det flytende til marinaden og tilsett sesamfrø, vårløk i tynne ringer, chili finhakket uten stener, finhakket hvitløk og finrevet ingefær. Skjær opp laksen i biter og legg den i marinaden. Laksen skal ligge i marinaden i ca. 30 minutter, helst ikke noe særlig lengre.
Mens laksen koser seg i marinaden, deler du fennikel og rødløk i båter og woker de i litt smør/olje på stekepannen til de begynner å bli møre, de skal ha god tyggemotstand. Kok pasta etter anvisningen på pakken, jeg har brukt pasta med spinat, men du kan bruke en annen type pasta hvis du liker det bedre.
Vil du bake laksen etter at den er marinert, forvarmer du stekeovnen til 200 grader, tar laksen ut av marinaden, legger den i en ildfast form og baker den i 5-6 minutter.
Uansett vil jeg råde deg til å prøvesmake på laksen etter at den er ferdig marinert.
Legg de varme grønnsakene og pasta på tallerkenen og topp med laksen. Dryss over med sesamfrø til slutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar