lørdag 21. april 2012

Sjokolademousse


En litt mektig dessert, men du verden så nydelig, lett, luftig og en dessert som smelter på tungen, vel verd å prøve. Lag heller litt mindre porsjoner og pynt med litt krem og rikelig med frukt så blir det ikke så mektig.


 TIL CA. 8 PERSONER TRENGER DU:
                                
4 eggeplommer
1 dl melis
250 gr mørk sjokolade
1/2 dl sterk kaffe
3 dl kremfløte
4 eggehviter
Liten klype salt

Begynn med å smelte sjokoladen i vannbad. Så pisker du eggehvitene helt stive med en klype salt, husk på å ha gullende ren vispebolle og visper og at eggehvitene må være helt rene for eggeplommerester. Det er viktig at eggehvitene er helt stivpisket. Bruker du både kjøkkenmaskin og håndmikser kan du vispe to ting samtidig. Visp eggeplommene med melisen, og stivpisk kremfløten. Bland kaffen i eggeplommene, så tilsetter du sjokoladen, så kremfløten og så vender du forsiktig inn eggehviten tilslutt. Fordel sjokolademouseen i porsjonsglass og sett de i kjøleskapet helst natten over.
Pynt med litt stivpisket kremfløte og bær eller frukt eller begge deler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar