torsdag 26. april 2012

Afrikansk inspirert kylling med krydret ris


Jeg har prøvd å gjennkalle gamle minner, de fleste vet jo at det ikke alltid er like lett, men resultatet ble faktisk ganske likt (tror jeg) i og med at det er veldig mange år siden vi spiste denne retten på en restaurant i Marokko - hukommelsen er ikke lenger det den var. Jeg har brukt mangochutney, men opprinnelig skal det være syltet mango med mye citron. Uansett, det ble en nydelig kyllingrett
og her er oppskriften:

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

2 kyllingfileter
2 store ss mangochutney
1/2 ss karry
2 ts spisskummer
1/2 ts paprikapulver
2 store ss olivenolje
Saft fra 1/2 citron

 

 TIL RISEN:

200 gr basmatiris
 1 hakket løk
1 laurbærblader
1 kanelstang
1 liten ts koriander
Litt salt
Ca. 4 dl vann
Persilledryss

Vask og tørk kyllingfiletene godt. Rør sammen mangochutney, olje og krydder, legg kyllingfiletene i en ildfast form med litt olje i bunnen, bruk en kakepensel og smør ca. halvparten av  krydderrøren over kyllingfiletene og sett formen i forvarmet stekeovn på 200 grader. Stek i ca. 20 - 25 minutter. Smør på resten av krydderrøren underveis.
Hakk løken og la den surre i litt olje til den blir blank, men ikke brun. Tilsett kanel, laurbærblad, salt og koriander og la dette surre med en liten stund, tilsett ris og vann, sett på lokk og la det koke på stekepannen til risen er ferdig ca. 15 - 20 minutter. Når risen er ferdig rører du inn saften av en appelsin.
Server kyllingen med risen, salat og appelsinskiver, appelsin er aldeles nydelig til den krydrede risen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar