lørdag 14. april 2012

Tapaskjøttboller med confittomater


Disse kjøttbollene passer like godt til middag som til tapasbordet, de er velsmakende og saftige.
Etter at jeg begynte med å steke kjøttboller på plate i stekeovnen går det veldig raskt og man slipper å stå over en varm stekepanne. Det eneste er at du må passe godt på så kjøttbollene ikke blir stekt for lenge, da blir de litt tørre. Denne oppskriften passer også godt med vanlig kjøttdeig eller kjøttdeig av lam.
 
 TIL EN STOR PORSJON TRENGER DU:

700 gr karbonadedeig
1 ss potetmel
1 dl vann eller melk
1 ss frisk revet ingefær
1 kvast finhakket timian
2 - 3 fedd finhakket hvitløk
                                                  1 liten ts spisskummen                                                  
1 liten ts paprikapulver
2-3 finhakket vårløk
1/2 dl hakket persille
4 - 6 finhakket soltørket tomater
2 egg
 

Ha karbonadedeigen i en stor arbeidsbolle eller bruk kjøkkenmaskin. Strø på salt og arbeid saltet godt inn i karbonadedeigen. Tilsett krydder, potetmel og spe med vann/melk. Tilsett soltørkede tomater og hakket vårløk tilslutt.
Stek en liten prøvekake og tilsett mere salt og pepper hvis det trengs.
Bruk en barneskje og trill små kjøttboller som du enten steker på stekepannen i litt smør/olje eller på bakepapirkledd stekeplate i stekeovnen på ca. 200 grader.


Det smaker nydelig med confiserte tomater til kjøttbollene,  og det lager du slik:
Del små tomater i to, bruk gjerne flere typer, legg de med snittflaten opp i en ildfast form. Ringle over god olje, strø på salt, pepper og et godt krydder, provencekrydder er nydelig, men det er også godt med timian eller oregano. Sett formen i stekeovnen på 200 grader til tomatene faller sammen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar