onsdag 18. april 2012

Brytebrød med yoghurt og havregryn


Orker du ikke tanken på å trille rundstykker kan du bake rundstykkerne på denne lettvinte måten her, rundstykkene blir firkantet, men de smaker akkurat like godt. Klapp ut den ferdighevede deigen slik at den passer til langpannen eller bruk et kjevle til å kjevle deigen til den passer i langpannen, og dytt den ut i hjørnene slik at den dekker hele formen.



 TIL EN STOR LANGPANNE TRENGER DU:

2 - 3 dl yoghurt naturell
50 gr gjær
1,2 l vann
1 liten ss salt
4 ss olje
2 dl havrekli
2 dl hvetekim
                                                                     3 dl havregryn
1 1/2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1,6 l hvetemel


Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt lunkent vann.
Tilsett salt, olje yoghurt, vann og mel, havregryn og frø litt etter litt. Solsikkekjerner tilsettes til slutt. Arbeid deigen godt sammen slik at den blir smidig, tilsett mere mel hvis deigen virker for bløt.
Dekk deigen med plast og sett den til heving på et lunt sted og la deigen heve til dobbelt størrelse (ca. 1 time). Ta deigen ned på melet bakebord og kna den lett, bruk litt mel hvis det trengs. Dekk langpannen med bakepapir eller smør den godt.
Klapp ut deigen slik at den passer til langpannen eller bruk et kjevle. Når du har fått deigen over i langpannen brukere du hendene til å klappe ut deigen slik at deigen dekker hele langpannen. Bruk en skarp kniv og skjær ruter i deigen, skjær helt igjennom slik at det blir lett å bryte eller skjære ruter når brytebrødet er ferdig sekt. Pensle med sammenpisket egg eller melk, og strø med frø eller havregryn. Etterhev . Stek brytebrødet ved 200 grader i ca. 40 - 45 minutter. Avkjøles på rist.
Brytebrødene er kjempefine å fryse.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar