torsdag 3. mai 2012

Gazpacho-shots


Shots er en kjærkommen fargeklatt på koldtbordet eller som tapas, vi er jo noen vanemennesker og serverer helst det kjente og kjære som vi er vant med, men det kan også være kjekt med noe nytt og annerledes.
Gazpacho-shots kan lages i god tid i forveien bare den får stå i kjøleskapet, og bør serveres helt avkjølt.

DU TRENGER:

1 stor boks hermetiske tomater
1 rød paprika
3 hvitløksfedd
1 dl olje
 Ca. 10 cm agurk
3 ss cherryeddik
3 dl grønnsakbuljong
En anelse chilipulver
Salt  -  pepper
Noen dråper tabascosaus

Rens paprikaen for steiner og del den i biter. Del agurken på langs, skrap ut frøene og del i biter. Rens hvitløksbåtene. Ha alle ingrediensene untatt krydder, eddik og grønnsakbuljong i en blender eller foodprosessor og kjør for full styrke mens du sper med buljongen. Har du ikke grønnsaksbuljong så bruk terning og vann. Smak til med cherryeddik, salt pepper, chilipulver og tabasco. Suppen skal være fyldig og ha litt "sting". Pynt med stilkselleri eller en agurkskive over kanten på glasset.


Har du rester igjen kan du servere shots som suppe med ristede brødterninger, hakket egg og hakkede tomater. En nydelig lunsj eller kveldsrett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar