mandag 28. mai 2012

Blomkålsuppe med sprøstekt sopp og dryss av appelsinskall


Det er lettvint med suppe til middag av og til, eller hvis du får lyst på noe ekstra godt til kvelds og har et blomkålhode i kjøleskapet. Den sprøstekte soppen gjør denne suppen til en "luksusutgave" av en suppe, og med det lille drysset av appelsinskall og sort pepper gir suppen en frisk og herlig smak.

                             Til 4 porsjoner trenger du:                                 
Ca. 150 gr sopp
Litt smør/olje
1 blomkålhode
Ca 2 - 3 dl kremfløte
Ca. 8-10 dl vann
1 -2 Grønnsaksbuljong
eller annen buljongterning
Salt - pepper
Revet appelsinskall


Rens soppen, sprøstek den i smør/olje og sett tilside til suppen er ferdig.
Rens blomkålen og del den i små buketter, stilken kuttes i små biter og kokes sammen med resten av blomkålen. Når blomkålen er ferdig kokt bruker du en stavmikser og kjører suppen helt glatt. Tilsett buljong, fløte og smak til med salt pepper. La suppen koke opp, tilsett mere vann eller fløte slik at det blir ca. 12-13 dl suppe.
Øs suppen opp i dype tallerkener og legg et par ss sopp i midten av suppetallerkenen. Rasp over appelsinskall (husk å vaske appelsinen godt) og kvern over litt sort pepper.
Et godt brød hører med til en god suppe. Lykke til.


1 kommentar:

  1. Denne lagde jeg for andre gang i går. En helt fantastisk suppe som har blitt en vinner hos oss. :-)
    Jeg har selv skrevet et blogginnlegg om denne og linket til siden din. Ta gjerne en titt innom bloggen min elisabethtorp.wordpress.com

    SvarSlett