mandag 7. mai 2012

Pai med skinke, bacon og broccoli


Har du rester av ymse slag er det greit å putte restene i en pai. Mange synes det er mye arbeid, men egentlig er det fort gjort når man har laget pai noen ganger. Jeg bruker kesam i paien, da kan jeg halvere smørmengden. Denne paien passer til to personer.

DU TRENGER:

                        1 1/2 dl hvetemel                          
30 gr mykt smør
Knapt 1 dl kesam
1-2 ss vann


 Kna sammen alle ingrediensene til paien og sett den kaldt i kjøleskapet i minst 1/2 time.
Når deigen har fått hvilt seg i kjøleskapet, har du godt med mel på bakebordet og kjevler ut en rund leiv og legger den i paiformen.Trykk med fingrne deigen godt ut i kantene og et stykke oppover kanten på formen, bruk en gaffel og prikke hull i bunnen på paideigen. Sett ovnen på ca. 180 grader, legg et bakepapir som du har klippet rundt over bunnen på paien og tøm erter eller bønner i formen slik at paibunnen holder seg flat, og forstek paiskallet i 10 - 15 minutter.

 

  Mens paiskallet forsteker lager du fyllet

TIL FYLL TRENGER DU:

Ca. 200 gr skinke fra boks
Ca 4 skiver bacon
Broccoli
2 - 3 vårløk
3 egg
1 dl kesam
1 dl melk
Raspet ost

Broccolien deles i små buketter og forvelles raskt i litt vann. Bacon stekes lett på stekepannen.
Pisk eggene sammen med kesam og melk.
Ta paiskallet ut av ovnen og la det avkjøles litt før du tømmer ut ertene og tar av papiret. (Jeg har et glass med kikerter som jeg bruker omigjen og omigjen til pai)
Del skinke, vårløk og bacon i biter og fordel det sammen med broccoli i paiskallet, tøm over eggeblandingen og strø over raspet ost. Har du en liten rest av paideig igjen kan du evnt. kjevle ut og lage pynt til paien. Stek paien ved ca. 180 - 200 grader til eggemassen er stivnet og osten har fått litt farge ca. 20 -25 minutter.
Til pai kan du bruke rester av grønnsaker sammen med litt løk, sopp og litt kjøtt eller pølser, pai med laks er en delikatesse, så her er det mange muligheter for restematen.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar