onsdag 9. mai 2012

Stekt laks med mangochutney, ris og broccolipure


En enkel og nydelig lakserett, herlig saus med frisk smak av mangochutney og en god broccolipure, et kjempegodt mai-måltid for lakseelskere.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

300 - 400 gr laksefilet
Liten klatt smør
Litt raspet lime eller sitronskall
Salt - pepper
Ca. 2 dl creme fraiche lett
1 stor ss mangochutney
Litt karri
Gressløk
Ris
Broccoli
En anelse muskat


Legg en klatt smør i stekepannen, ha salt og pepper på laksestykkene, rasp over litt lime eller citronskall og stek filetene over svak varme til de er gyldne og nesten gjennomstekte. Hvor lenge filetene skal stekes avhenger av om du vil ha laksen helt gjennomstekt eller at de skal ha en rosa kjerne. Ha creme fraiche og mangochutney i stekepannen sammen med laksen og la det få surre et par minutter.
Kok ris etter anvisningen på pakken, jeg har brukt naturris, men du kan bruke en annen ris.
Kok broccoli i lettsaltet vann, tøm av vannet og mos med en stavmikser til broccolien er helt glatt, tilsett en liten klatt smør, litt muskat, og smak til med salt og pepper.
Legg saus på tallerkenen med et laksestykke over, dryss på en anelse karri og pynt med gressløk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar