tirsdag 15. mai 2012

Sjokoladedrøm med blåbærfantasi


Mmmmm dette er kake for en kakemons, deilig seig sjokoladebunn med en luftig og kremaktig mousse på toppen. Selve sjokoladebunnen er mektig, men sammen med den deilige blåbærmoussen blir dette en nyyydelig smaksopplevelse.

                                      DU TRENGER TIL DENNE KAKEN:                                       

150 gr mørk sjokolade
100 gr mykt smør
2 dl sukker
2 egg
2 ss kakao
1 ts bakepulver
1 s vaniljesukker
1 1/2 dl hvetemel

                                                   BLÅBÆRMOUSSE:                                                                  

6 plater gelatin
Ca. 250 gr blåbær
3 eggeplommer
1 dl melis
2 dl creme fraiche
3 dl kremfløte


 Begynn med å smelte sjokoladen over vannbad eller bruk mikro om du har det.
Rør mykt smør og hvitt og porøst og tilsett ett egg av gangen mens du rører godt mellom hvert egg.
Bland inn sjokoladen, bruk en slikkepott slik at all sjokoladen blir med i kaken,
Bland sammen mel, kakao, bakepulver og vaniljesukker og ha det i røren gjennom en sikt litt etter litt mens du rører godt, deigen skal være glatt og jevn.
Legg bakepapir i bunnen av en kakeform på ca. 24 cm i diameter og hell deigen i formen.
Stek kaken ved 175 grader i ca. 25  - 30 minutter, bruk en kakepinne og kjenn om kaken er ferdig.
la kaken avkjøles i formen.

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 8 - 10 minutter. Rør blåbærene godt sammen. Pisk eggeplommer og melis til en porøs og lett eggedosis og bland inn blåbærene. Ta gelatinplatene ut av det kalde vannet og løs dem opp ved å helle over ca. 1/2 dl kokende vann, rør om slik at de er helt uten klumper, hell gelatinblandingen i blåbærblandingen. Rør inn creme fraiche, pisk kremfløten stiv og vend den inn i blandingen. Hell blandingen over kaken som er helt avkjølt og som fremdeles er i kakeformen. Sett kaken i kjøleskapet og den trenger nok 5 - 6 timer før blåbærmouseen blir stiv.
Ta kaken ut av formen og pynt med bær eller frukt.
Det er lurt å bake selve sjokoladekaken dagen før du lager moussen så er du sikker på at kaken er skikkelig avkjølt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar