onsdag 30. mai 2012

Pølsegryte med champignon, creme fraiche og asparges


En pølsemiddag må man ha av og til, og skal man først lage en rett av pølser synes jeg det er best med litt grove, smakfulle pølser med mest kjøtt og lite fett.

TIL TO PERSONER TRENGER DU:
                                                                                    
Ca. 400 gr gode smakfulle pølser
1 løk i båter
Ca. 150 gr champignon
Litt olje
Ca. 10 cm purre
1 stor gulrot
Ca. 2 dl creme fraiche
1/2 ts rød karripasta
1 stor ss tomatpure
Ca 1 dl vann + 1 grønnsaksbuljong
Salt - pepper
Noen asparges (kan sløyfes)
Pasta av den typen du liker eller ris.

 Skjær opp soppen og surr den i litt olje. Gulrot og purre kuttes i biter på skrå, løken skjæres i båter. Ha litt olje i en gryte og la grønnsakene surre i oljen til de blir litt blanke, tilsett tomatpure og la den få
surre sammen med grønnsakene et par minutter. Tøm over vann/buljong karripasta og creme fraiche og la det hele få koke /surre noen minutter før du tilsetter pølse som du skjærer på skrå i litt tykke skiver. Smak til med salt og pepper, la gryten få et lite oppkok, er det for tykt så spe med litt melk.
Forvell asparges i vann tilsatt salt og en klype sukker, la aspargesen koke i 3 - 4 minutter før den haes over i kaldt vann, gjerne med isbiter i slik at kokeprosessen stopper.
Kok pasta etter anvisningen på pakken.
Et godt hverdagsmåltid som barna ofte liker godt. jeg varierer denne gryten av og til med andre krydder og med potetmos - kjempegodt.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar