fredag 25. mai 2012

Mørk rullekake med krem og banan


Det er lenge siden jeg har laget rullekake, så da vi hadde gjester til kaffe og det var nokså mange varmegrader, kom jeg til å tenke på denne rullekaken her. Kaken er enkel og rask å lage, smaker friskt og ikke så mektig som en vanlig kremkake

DU TRENGER:

3 egg
140 gr sukker
80 gr hvetemel
1 1/2 ss kakao
1/2 ts bakepulver
2 bananer
3-4 ss bringebærsyltetøy
                                                             4 - 5 dl kremfløte  
1 ts sukker
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Bland sammen hvetemel, kakao og bakepulver og sikt dette
i eggedosisen mens du vender det forsiktig inn med en slikkepott, rør så lite som mulig. Kle langpannen til stekeovnen med bakepapir og hell i røren, bruk en slikkepott og bre røren utover.
Stek rullekaken ved 180 grader midt i ovnen i 12 - 15 minutter.
Legg et bakepapir på kjøkkenbenken, strø sukker over bakepapiret og hvelv den ferdigstekte rullekaken over på de sukrede papiret. Legg et fuktig klede over kaken og la den ligge slik til kaken er helt kald.


Pisk kremfløten stiv med sukker. Smør bringebærsyltetøy utover rullekaken, men la det stå igjen ca. 5 cm. fra den ene lange kanten. Legg på kremfløte, ikke legg på for tykt, da blir det vanskelig å rulle sammen kaken.
Kutt bananene i tynne skiver og legg skivene på kremen. Rull sammen kaken slik at den biten som er uten fyll kommer ytterst. Du greier ikke å rulle så mye sammen som en vanlig rullekake da denne kaken har mye mere fyll, men rull sammen så mye du klarer. Bruk papiret som kaken ligger på til hjelp og rull slik at skøyten kommer nederst. Legg kaken på et fat, ha krem på toppen og pynt med det du har for hånden, jeg har brukt daimkuler, men det er veldig lekkert med frukt eller bær.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar