tirsdag 8. mai 2012

Nydelig vårsalat med lime-yoghurt


En rask middag er kjærkomment innimellom og siden salat er noe vi elsker her hos oss er veien kort til salatbollen. Til salat kan du egentlig bruke det meste av det du har i kjøleskapet, bruk fantasien og tenk deg noen smaker som passer sammen, du kan virkelig få noen aha-opplevelser av og til.
Spekemat er fantastisk godt sammen med frukt, og spekemat bruker jeg ofte i salat slik som jeg har gjort her.


DETTE TRENGER DU TIL TO:

God salat, gjerne blandet
Noen skiver god spekeskinke
1 appelsin
6-8 reddiker
Ca. 8-10 cm. agurk
6-8 asparges
Noen oliven
Noen små tomater
Fetaost 

LIMEYOGHURT:

1 1/2 - 2 dl yoghurt naturell
Saft og skall av 1 lime
1 ss honning

Legg en god neve blandet salat på to fat eller bruk en salatbolle, fileter appelsinen slik at den er fri for hinner, vask reddikene godt og del de i båter eller skiver. Kutt agurken i lange strimler som fordeles over salaten. Aspargesen forvelles i 3-4 minutter i vann tilsatt en klype sukker og litt salt og avkjøles raskt i kaldt vann før den legges på salaten sammen med noen skiver spekeskinke.

Til lime-yoghurten rører du sammen yoghurt og honning (her er det best med blomsterhonning)
sammen med raspet limeskall (bare det grønne) og smak til med limesaft.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar