fredag 18. mai 2012

Grillet entrecote med bakte søtpoteter og salat


Vi griller så ofte vi kan hele året, vi er jo så heldig at vi har værgudene på vår side, og behøver ikke å vente på godvær. Nå på våren er det fint å grille på dagen, men om sommeren er det så varmt at vi må vente til mørkets frembrudd før vi kan tenne grillen.
Vi har grillet entrecote, pølser og asparges i dag, en herlig kombinasjon sammen med ovnsbakte søtpoteter og salat - ja og så en liten klatt med dressing.
                                     

                                            DETTE TRENGER DU:                                        

Godt mørnet entrecote
Olje
Salt pepper
                                                                  Gode pølser


 La kjøttet ligge fremme på kjøkkenet en stund før du begynner å grille slik at kjøttet blir temperert.
Bruk sterk varme med det samme du legger kjøttet på grillen, ha på salt og pepper eller grillolje .        Vi bruker litt rapsolje på grillen før vi legger på kjøttet, slik at ingen ting blir sittende fast. Når kjøttet har fått en fin stekeskorpe legger du kjøttet til en del av grillen som ikke er så varm.
Entrecote trenger bare noen få minutter før den er ferdig, det spørs hvor godtstekt du vil ha kjøttet og tykkelsen på kjøttstykket.
Grill pølsene på middels varm grill slik at de blir gjennomvarm og ikke brent. Det smaker godt med pølser som er tilsatt litt ekstra krydder til grilling,

     
  BAKTE SØTPOTETER:
                                                               
Søtpoteter er kjempegodt til grillmat og veldig lettvint og raskt å lage. Skrell potetene og del de i båter. Legg potetene i en ildfast form eller bruk langpannen i stekeovnen. Ringle over en god olje og strø med salt og pepper. Sett potetene inn i stekeovnen på 200 grader og bak i ca. 15 minutter, snu på potetene underveis.

GRILLET ASPARGES:


 Bruk asparges nå når den er på sitt beste, det er jo en fantastisk fin råvare. Brekk av den nederste delen av aspargesen og skyll den godt i kaldt vann. Lag en liten form av alu-folie og legg i aspargesen. Ringle over en god olivenolje, strø på flaksalt og litt pepper

SALAT:

Blandet salat
Liten boks maiskorn
Små sherrytomater
Pære eller annen frukt
Olivenolje
Salt - pepper

Bruk gjerne en blanding av flere typer salat, det gjør salaten mere smakfull og mere delikat på farge. Del små tomater i to, og pæren i fine terninger, det er godt med den søte frukten i salat som spises til grillmat, Bland alle ingrediensene sammen ha på litt salt og pepper, og drypp over noen dråper olivenolje rett før servering.


Lag litt dressing til grillmaten av lettrømme, yoghurt eller kesam og smak til med salt, pepper, noen dråper presset citron og litt sukker. Litt mangochutney eller søt chilisaus er også godt å bruke i dressingen. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar