onsdag 23. mai 2012

Fyllt kyllingfilet i seranoskinke


Denne kyllingfileten er på en måte langtidsstekt, i stedet for høy varme og kort stektid i stekeovnen, brukte jeg 130 - 150 grader i ca. 40 minutter. Kyllingfiletene ble møre og saftige, og fikk en nydelig smak av det deilige fyllet og av seranoskinken.

                          TIL 4 PERSONER TRENGER DU:                            

2 store eller 4 små kyllingfileter
Ca. 6 skiver god spekeskinke
gjerne seranoskinke
Smør/olje til steking
Soppfyll
Potetsalat med reddiker


Lag et snitt i siden på kyllingfileten og legg en stor skje av fyllet inn i fileteten. Surr skiver av spekeskinke rundt fileten og pass på at skøyten på skinkeskivene blir under filetene.
Ha smør/olje i en stekepanne og stek filetene raskt på begge sider, ikke bruk for sterk varme, de skal bare få litt farge. Legg deretter filetene i en ildfast form og sett de inn i stekeovnen på ca. 130 - 150 grader, og stek filetene ferdig. Det er vanskelig å angi tid på stekingen, det avhenger av hvor store filetene er. Jeg hadde store fileter, brukte 150 grader først og satte temperaturen ned til 130 underveis. Steketid på ca. 35 - 40 minutter.


TIL SOPPFYLL TRENGER DU:

                   Ca. 1 1/2 dl ferdig stekt sopp                     
1/2 finhakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
Litt salt og pepper
Saft av 1/2 citron
Hakket persille

Stek soppen i litt smør/olje, mengde sopp kan variere, det spørs hvor mye fyll du vil ha i filetene, jeg brukte ca. 1 1/2 dl ferdig stekt sopp.
Bland sammen sopp, løk, hvitløk, citronsaft, persille og litt salt/pepper, vær litt forsiktig med saltet da kyllingen trekker til seg salt fra spekeskinken.


                               POTETSALAT:                                 

6 - 8 kokte kalde poteter
2 - 3 dl kesam/lett creme fraiche
eller en blanding
ca 2 ss hakket løk
4 - 6 reddiker
Salt - pepper

Skrell de kalde potetene og del de i skiver/biter. Ha kesam/creme fraiche i en skål, rør inn litt salt og pepper, hakket løk og finhakkede reddiker. Bland forsiktig inn potetbitene.
La potetsalaten stå kaldt til den skal spises.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar