fredag 20. oktober 2017

Torsk med bakte grønnsaker og soyasmør


Torsk med soyasmør er fantastisk godt sammen, og siden vi er veldig glad i bakte grønnsaker og beter, ble det denne kombinasjonen i dag. I stedet for bakte grønnsaker smaker det også nydelig med søtpotetmos eller med vanlig potetmos. Jeg har også bakt torsken i stekeovnen fordi torsken da blir saftig og nydelig på smak, men du kan steke torsken på stekepannen hvis du liker det best.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

350 - 400 gr torsk eller annen hvit fisk
Salt - pepper
2-3 ss god olivenolje til fisken
2-3 poteter i båter
1 stor gulrot i skiver
2 polkabeter i båter
1 persillerot i skiver
1 rødløk i båter
Salt - pepper
Litt raspet sitronskall
Olivenolje
SOYASMØR:
1 ss reven fersk ingefær
1 fedd finhakket hvitløk
Saft av 1/2 lime
1/2 dl soyasaus
Ca. 80 gr smør


Skrell og del opp alle grønnsakene og potetene. Legg potet og grønnsaker i en ildfast form ,ringle over god olivenolje og strø på litt salt og pepper. Sett formen i stekeovnen ved 200 grader og bak til alt er ferdig ca. 25 - 30 minutter. Vend på grønnsakene av og til. Legg fiskestykkene i et annet ildfast fat, ringle på litt god olje, strø på salt og pepper og litt raspet sitronskall. Sett fisken i stekeovnen når det er ca. 10 - 12 minutter igjen av steketiden til grønnsakene så blir alt ferdig noen lunde samtidlig. Bland sammen revet ingefær, finhakket hvitløk, limesaft og soyasaus i en liten bolle som tåler varme. Smelt smøret i en kjele og pass godt på for når smøret begynner å bli brunt er det klart. Avkjøl smøret et øyeblikk, og hell det så over soyasausblandingen mens du visper godt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar