mandag 23. oktober 2017

Pasta med kylling, blomkål og krydderost


Jeg er en skikkelig storforbruker av blomkål for tiden, for det første er det godt, det er sunt, og de ser så utrolig fristende ut der de ligger i butikkhyllene, og så er blomkål veldig anvendelig. I dag har jeg brukt blomkål i en pastarett sammen med blant annet kylling, det passet godt i denne pastaretten som også er kjapp å tilberede og ble skikkelig god. Du kan bytte ut blomkål med brokkoli hvis du liker det bedre.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2 kyllingfileter i strimler
Ca. 100 - 150 pasta (valgfri)
1/2 hakket rødløk
1 fedd finhakket hvitløk
Ca. 1/2 blomkålhode
4-5 soltørkede tomater i strimler
3-4 ss smøreost naturell eller med urter
Ca. 1 dl kokevann fra pastaen
1-2 ss lett creme fraiche (kan sløyfes)
1/2 ts merian
1/2 ts paprika
1/2 ts basilikum
Liten klype chilipulver
Salt - pepper
Smør/olje 


Kok pastaen etter anvisningen på pakken og ta vare på en del av kokevannet. Stek kyllingstrimlene i smør/olje til de er gjennomstekte og la løk og hvitløk få surre til løken er myk og blank. Kok blomkålen så vidt mør. Bland sammen i en kasserolle; løk, blomkål, kylling og pasta. Tilsett smøreosten, kokevann fra pastaen, strimler av soltørkede tomater, krydder og creme fraiche hvis du bruker det. Rør forsiktig rundt og kok opp. Smak til med mere krydder hvis du synes det er for lite. Serveres straks.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar