onsdag 4. oktober 2017

Høstsalat med kylling og tyttebær


Salat er alltid godt til middag eller som lunsj, med tyttebær i salaten får salaten en ekstra frisk og god smak. Jeg har brukt hjemmelagde krutonger i salaten i dag, de er lager av grovt hjemmebakt brød, og vil du lage slike supersprøe krutonger finner du oppskriften her
Det er ingen ting i veien for at du kan bruke en ferdig grillet kylling til denne salaten.


TIL 2 PERSONER TRENGER DU:

1 stor eller 2 små kyllingbryst i strimler
Grønn salat den typen du liker best
Småtomater delt i to, så mange som du vil ha
Ca. 8 cm. agurk i tynne skiver
Noen reddiker i tynne skiver
Krutinger 
Ca 1 1/2 - 2 dl tyttebær
 
DRESSING:
 
2 ss presset sitron
1 stor ts dijon sennep
Litt honning eller brunt sukker
4-5 ss olivenolje 
Salt og pepper

Del kyllingen i biter/strimler og stek de i smør/olje til de er gjennomstekte. Legg lagvis på et fat, kylling, tomat, agurk og reddikskiver. Dryss over tyttebær.
Lag dressingen ved å røre godt sammen sennep, honning og presset sitron. Spe forsiktig med olje mens du rører kraftig. Smak til med salt og pepper.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar