fredag 27. oktober 2017

Kotelett med bakte beter, mais og urtedressing


Urtedressing smaker godt til bakte grønnsaker uansett om det er kjøtt eller fisk du serverer. Alle rotgrønnsaker kan bakes på denne måten, det er bare å blande det du liker best, og bland gjerne poteter sammen med rotgrønnsakene.  Nå på høsten er det rikelig med beter som får en ekstra fin sødme når de blir bakt i ovn med litt god olje og krydder.


DU TRENGER:

1 kotelett pr. person
Maiskolber delt i skiver, 2-3 skiver pr. person
Smør/olje til steking
Beter, som gulbeter, polkabeter, rødbeter
Pastinakk eller persillerot
Sellerirot
Rødløk
Poteter 
2-3 ss olivenolje
Salt - pepper
Timian eller provencekrydder

URTEDRESSING 2 PERSONER:
 
2 ss kesam eller Drømmelett
2 ss smøreost med krydder (gjerne mager type)
1 ss lett creme fraiche
1 ss finklippet urter av det du har (persille, timian, gessløk, dill)
Noen dråper presset sitron


Skrell grønnsaker og poteter og del i båter som legges i et ildfast fat eller en liten ovnspanne. Ringle over god olivenolje og strø på krydder. Bruk en skje og en gaffel og vend rundt slik  at olje og krydder blir godt fordelt. Sett formen i stekeovnen på 200 grader og stek til alt er gjennomstekt, det tar ca, 25 - 30 minutter alt etter hvor små eller store båter du har delt grønnsakene i. Stek kotelettene i smør/olje til de er gjennomstekte og pent brune. Tørk av stekepannen, ha på litt smør/olje og la maisskivene få steke raskt til de er gjenom varme. Rør sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med presset sitron. Har du ikke smøreost med krydder så bruk en vanlig smøreost, men tilsett litt mere urter eller krydder som oregano, timian eller paprikapulver.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar