torsdag 12. oktober 2017

Kylling i hvitvin med krydderstekte poteter


Denne kyllinggryten dufter himmelsk og smaker fantastisk godt, og det er en enkel rett å tilberede. Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang, denne gryten smaker godt etter et par dager i kjøleskapet, og den tåler å fryses, dette er også en super middag hvis du skal ha mange til bords. Jeg har brukt kyllingfilet, men kyllinglår smaker like godt, eller du kan bruke en hel oppdelt kylling. Som tilbehør serverte jeg stekte potetbåter og en grønn salat.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2 kyllingfileter eller 4 kyllinglår
Ca. 100 gr sopp i skiver (valgfri type)
Salt - pepper
smør/olje til steking
2 finhakkede sjalottløk
1 fedd finhakket hvitløk
1 purreløk i ringer
1 1/2 - 2 dl hvitvin
2 ts dijon sennep 
Ca. 1 dl melk
2-3 ss lett creme fraiche
Noen dråper presset sitron
1 stor ts timian
KRYDDERSTTEKTE POTETER:
3-4 poteter
Provencekrydder
Maldonsalt
Olivenolje


 Skrell potetene, har du nypoteter, er det nok at du skrubber de godt. Del potetene i båter og legg de på et stekebrett dekket med stekepapir. Hell over olivenolje og strø på maldon salt og provence krydder. Stek potetene ved 200 grader i ca. 25 - 30 minutter til potetene er gyldne og sprø.
Vask og del opp kyllingen i passende biter og strø på salt og pepper, stek kyllingen pent brun
på alle sider i smør / olje og legg den tilsides. Tørk av stekepannen og stek soppen raskt i litt olje. Ha over den hakkede sjalottløken og hvitløken, og når løken er blitt blank, heller du det hele over i en gryte som du skal tilberede retten i.  Legg kyllingbitene i gryten sammen med løk og sopp og hell over hvitvin. Tilsett sennep, timian, purreløk, melk og creme fraiche. Kok opp og la gryten småkoke i 15 - 20 minutter. Smak til med presset sitron og mere salt og pepper hvis det trengs.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar