tirsdag 17. oktober 2017

Salat med posjert egg, bacon og valnøtter


En smaksrik lun salat, fyller du på med litt avocado, tomat og en ekstra brødskive er dette en nydelig middag. Har du ikke posjert egg før og kvier deg for det, så går det godt med et speilegg, men å posjere egg er faktisk veldig enkelt. Jeg har brukt tynne små skiver av en baugette og ristet de i brødristeren, men du kan riste brød på stekepannen eller i stekeovnen. Små tynne rugbrødskiver ristet i stekeovnen er også godt til en slik salat.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

1 pakke bacon ca. 100 - 120 gr
Salat, gjerne flere typer
Noen skiver rødløk
1 liten neve valnøtter
1 baguette
2 egg
DRESSING:
1 ss hvit balsamicoeddik (eller presset sitron)
2 ts dijon sennep
2 ts blomsterhonning
4-5 ss olivenolje


 Rør sammen dressingen ved å røre sammen balsamico, honning og sennep, spe med olje, litt av gangen mens du rører/visper godt. Gjør du det på denne måten vil ikke dressingen skille seg. Rist brødet. Stek bacon i litt smør til det blir sprøtt og legg det på et kjøkkenpapir. Legg salat på to tallerkener og legg på rødløk, bacon, små ristede skiver brød og dryss på valnøtter. Sett en kasserolle med  ca. 1 1/2 liter vann tilsatt 1 ss eddik på kokeplaten og kok opp. Knekk et egg i en kaffekopp. Når vannet koker, slår du ned varmen litt, rører fort rundt med en sleiv i vannet slik at det blir en virvel, ta koppen med egget og senker den ned i det kokende vannet og heller egget forsiktig ut. Nå ser du at eggehviten samler seg om eggeplommen. Kok i ca. 3 minutter, og ta egget opp med en sleiv eller en fiskespade.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar