tirsdag 10. oktober 2017

Pølser i form med ost


Pølser kan varieres på utallige måter, og pølser er noe som de fleste liker, selv sverger jeg til pølser med mye kjøtt og med kraftig smak. Det som er litt lurt, er å ha masse sunt tilbehør til pølser, som salat og grønnsaker. I dag har jeg puttet i formen noen litt vel modne små tomater, laget en liten salat, og en blomkålmos. Av ost har jeg rett og slett brukt rester av to ostesorter, en blåmuggost og en hvitost, og med blåmuggosten ble det en spesiell god smak, men det går greit å bruke bare en ost. Det er en veldig enkel middag dette her, det er ikke så mange ingredienser som skal til.


DU TRENGER:

1 pølse per person eller 2 hvis de er små
Osterester, gjerne flere slag
Småtomater


Del pølsene på langs nesten helt igjennom.  Legg pølsene i et ildfast fat og legg i ostestrimler gjerne av flere slag ost, eller du kan bruke raspet ost. Legg gjerne på noen småtomater, de blir som sukkertøy når de blir så varme at de begynner å sprekke. Sett formen inn i stekeovnen ved ca. 200 grader og la de stå til osten begynner å boble.
Lag gjerne en salat med tomat, agurk, gjerne frukt som eple eller pære, gjerne avocado og grønn salat. Potetmos eller grønnaksmos passer veldig godt til en slik pølserett, eller gjør som jeg har gjort i dag, laget blomkålmos.

BLOMKÅLMOS TIL 2 -3 PERSONER:
 
2 -3 poteter
1 blomkål
Litt melk
En klatt smør
Salt - pepper

Skrell og del potetene i biter og kok de møre uten salt. Del blomkålen i buketter og kok blomkålen mør uten salt.  du kan godt koke poteter og blomkål i samme kasserolle, men la potetene få koke noen minutter først, før du legger i blomkålen. Slå av kokevannet og mos sammen poteter og blomkål, spe med litt melk og tilsett litt smør. Smak til med salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar