lørdag 7. oktober 2017

Laks og rekecocktail


Skal du først servere forrett så bruk noen fine glass, skåler eller fat slik at det blir litt fest over serveringen. Ikke bare ser det lekkert ut, men det er utrolig morsomt å lage noe lekkert til en festlig anledning. Denne forretten er frisk på smak og smaker utrolig godt, det aller beste er å bruke eple som er litt syrlig.


 Her kan du forberede mye på forhånd som å skrelle rekene, skjære laksen i fine skiver, lage dressingen, kutte opp fenikkel og legge den i dressingen, men vent med å kutte opp eple og legg det sammen med fenikkel til ca. 15 - 20 minutter før servering, eple blir fort misfarget.


DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

1 stort eller to små epler
1 liten eller 1/2 fenikkel
Ca. 2 dl rensede reker
8 skiver røykt laks
DRESSING:
1 ss eplesidereddik
2 ss olivenolje
2-3 ss urter ( dill, gressløk, persille eller det du har)
Liten klype salt
Raspet skall av 1/2 sitron + noen dråper presset sitronsaft


Bland sammen alle ingrediensene til dressingen ved å begynne med eddik og sitron og rør/visp inn olje litt etter litt og tilsett finhakket urter.
Skrell eple og del det i tynne skiver som igjen deles i tynne staver/biter. Legg de oppdelte eplestrimlene i dressingen. Del opp fenikkel i tynne strimler/ringer og vend den også inn i dressingen ammen med eplestavene. La dette stå i 15 - 20 minutter. Legg lagvis med eple/fenikkel og reker i pene skåler, glass eller fat. Topp med et par fine reker og lakseskiver.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar