mandag 16. oktober 2017

Rugbrød med solsikkekjerner og gulrøtter



I dag dufter det godt av nystekte brød i heimen, det er en duft man blir skikkelig sulten av, det var noen som sa at det duftet omsorg av nystekte brød, det er noe sannhet i det. Brød som inneholder gulrot blir saftige, gode og holdbare brød og av denne porsjonen kan du enten lage to store eller tre mindre brød. Dette er ikke av de aller groveste brødene jeg baker, men de inneholder masse frø som gir god smak og litt å tygge på. Dette er enkle brød å bake, da du blander alle ingrediensene sammen i bakebollen og lar kjøkkenmaskinen gå.


TIL TO STORE BRØD TRENGER DU:

630 gr fint sammalt rug
630 gr hvetemel
2 ts salt
1 pk gjær
100 gr havregryn
3 ss god olivenolje
30 gr knuste linfrø
50 gr gresskarkjerner
70 gr solsikkefrø
20 gr chiafrø (kan sløyfes)
5 dl lunkent vann
5 dl skummet kulturmelk
200 gr raspet gulrot


Ha alle ingrediensene i bakebollen untatt litt av hvetemelet og olivenoljen, bruker du fersk gjær, kan den smuldres rett i bakebollen. Spe med melken og vannet mens du lar kjøkkenmaskinen gå på lav hastighet til deigen er godt blandet, tilsett olivenolje  mens maskinen går fortsatt og hvetemelet helt til slutt. Nå lar du maskinen gå på lav hastighet i 12-15 minutter. Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving på et lunt sted til deigen har dobbelt størrelse, det tar bortimot 1 time.


Ta deigen ned på bakebordet, del i to eller tre, kna lett sammen deigemnene, form til brød og legg de i bakepapirkledde brødformer som settes til etterheving. Pensle med vann og strø gjerne over med gresskarkjerner eller solsikkefrø. Etterhev til brødene kommer over kanten på formene, det tar ca. 30 - 40 minutter. Stek brødene ved 190 grader i bortimot 1 time. Brødene avkjøles på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar