lørdag 28. oktober 2017

Rugbrød med karbonader og tyttebærkrem


En liten vri på en gammel traver som smaker like godt om det er til lunsj, middag eller kvelds. Kluet er å lage en stor porsjon med karbonader når man først er i gang og putte noen i fryseren så har du alltid det som skal til for å lage et raskt og skikkelig godt måltid. Lager du store karbonader er det nok med 1 per person, mine karbonader er litt små i dag så jeg har beregnet 2 til hver. Tyttebærkremen kan lages av pisket kremfløte, eller av lett creme fraiche eller Drømmelett, uansett hva du velger blir det et nydelig og friskt tilbehør til karbonader.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2 skiver rugbrød
1 stor eller 2 små karbonader per person
Salat
1 stor rødløk i båter
Smør/olje
 
TYTTEBÆRKREM:
 
1 1/2 dl kremfløte
2-3 ss rørte tyttebær


Pisk kremfløten stiv uten sukker og vend forsiktig inn rørte tyttebær.
Du kan også lage tyttebærkremen med Drømmelett eller lett creme fraiche, fremgangsmåten er den samme.

Del rødløken i tynne båter og la den surre seg myk og lett brun i smør/olje. Varm karbonadene, legg salat på rugbrød og legg på karbonader, topp med rødløken og tyttebærkrem.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar