torsdag 5. oktober 2017

Fyldig tomatsuppe med kjøttboller


Tomatsuppe er noe av det enkleste man kan lage og det er virkelig en middag for en slunken lommebok. Denne tomatsuppen er fyldig og mettende med saftige kjøttboller, røde linser og har en fantastisk god smak. Linser kan du sløyfe hvis du ikke liker det, men det gjør at suppen blir fyldigere og samtidig mere rik på proteiner, eller du kan bytte de ut med små makaroni. Lag gjerne en stor porsjon av kjøttboller når du først er i gang, det er så greit å ha i fryseren. Du kan lage kjøttbollene på to måter, steke de først, eller bare koke de i suppen. Bytter du oregano og timian med spisskummin og koriander, vil du få en varmere kryddersmak på suppen.


DU TRENGER TIL 4 PERSONER:
 
1 stor hakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
1 ss god olivenolje
1 ts oregano
1 ts timian
2 bokser hakket hermetisk tomat (a´ 400 gr)
1 grønnsaksbuljongterning
Ca. 7-8 dl vann
Ca. 1 1/2 dl røde linser
Salt - pepper
Liten klype sukker (kan sløyfes)

Ha olje i den gryten som du skal koke suppen i, la den bli varm og tilsett løk og hvitløk. La løken surre over middels varme til den er myk og blank. Tilsett krydder og tomatboksene og kok opp. La dete koke i 5- 8 minutter, så kjører du det helt glatt med en stavmikser. Tilsett buljongterning og det meste av vannet sammen med linser, kok opp igjen og la dette småkoke i 15 - 20 minutter til linsene er myke.

KJØTTBOLLER SOM DU KOKER I SUPPEN:
 
300 gr kjøttdeig
Salt - pepper
1 ts oregano

Rør dette godt sammen med en sleiv eller bruk rene hender. Lag små kjøttboller som legges i suppen når det er ca. 10 minutter igjen av koketiden.


KJØTTBOLLER SOM STEKES:
 
500 gr kjøttdeig eller en blanding av karbonadedeig og kjøttdeig
1 egg
1/2 finhakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
1 ts oregano 
1 ts paprika
2 ss brødrasp 
Litt melk eller vann hvis farsen føles for fast
Salt - pepper

Rør godt sammen alle igrediensene i en kjøkkenmaskin eller bruk rene hender. trill jevne fine små kjøttboller som gjennomstekes i smør/olje på stekepannen. Bruk middels varme og snu på kjøttbollene underveis i stekingen.
Disse kjøttbollene tilsettes i suppen bare et par minutter før suppen er ferdig.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar