lørdag 21. oktober 2017

Fylte egg på rugbrød med avocado og reker


Med noen reker til overs, så denne lille lunsjretten dagens lys, ingen stor sak, men du verden så godt på hjemmebakt rugbrød, dette ble en super lunsj, ja faktisk en lunsj til å be gjester på. Jeg fikk også brukt opp en halv avocado og en liten klatt creme fraiche,  og slikt liker jeg for jeg kaster helst ikke mat.


TIL FYLTE EGG  FOR 2 PERSONER TRENGER DU:

Godt brød gjerne hjembakt
2  hardkokte egg
Ca. 2 dl rensede reker
Salat
1/2 avocado
1 ss creme fraiche
1 ss majones
Salt - pepper
Litt presset sitronsaft


Kok eggene og la de ligge litt i kaldt vann før du skreller de og deler de i to på langs. Bruk en liten teskje og ta forsiktig ut plommen og ha den i en skål sammen med avocado, creme fraiche og majones. Kjør dette helt glatt med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og presset sitron. Grovhakk noen av rekene og bland de inn i egg/avocado røren. Legg salat på skivene, legg på to eggehviter og pass på at de står slik at de ikke sklir av skivene. Fordel eggerøren i eggehvitene, og topp med et par fine reker. Dryss gjerne over litt paprika eller chilipulver til pynt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar