tirsdag 18. april 2017

Stor karbonade med tomat og ost


Gode saftige karbonader er innmari godt, men det tar litt tid, derfor har jeg tatt en liten snarvei i dag. For å si det med en gang - det blir ikke siste gang jeg tar denne snarveien for dette var både godt og enkelt. Stekes først på begge sider på stekepannen og så en aldri så liten runde i stekeovnen slik at tomatene blir lune og osten smelter. Som tilbehør passer så og si alt fra poteter, ris, pasta, salat osv. Selv bruker jeg ikke så mye saus, og denne syntes jeg greide seg godt uten, men vil du servere en god saus til karbonaden finner du oppskrift her

TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

Ca. 600 gr karbonadedeig
2 egg
1 liten finhakket løk
1 toppet ss potetmel
Ca. 1-1 1/2 dl vann eller melk
Salt - pepper
TOPPING:
Ca. 2 dl revet hvitost
2 store tomater i skiver eller 12 - 14 småtomater delt i to


Lag karbonaden på vanlig måte ved å røre sammen alle ingrdiensene, og rør godt til slutt. Ha smør på stekepannen og stek en liten prøvekake slik at du kan kjenne om det er nok salt og pepper. Ha mere smør på stekepannen og legg på hele farsen, bruk en slikkepott dyppet i kaldt vann og bre farsen utover slik at det blir en jevn stor kake. Stek på middels varme til kaken er stekt på undersiden, bruk et fat eller lokk til å snu kaken slik at den blir stekt på den andre siden.
Sett stekeovnen på 200 grader. Har du stekepanne som kan settes i stekeovnen er det det mest lettvinte, hvis ikke så la den store karbonaden gli over på et stekebrett, legg på tomat og strø raspet  ost på toppen. Sett karbonadekaken  inn i stekeovnen og la den stå til tomaten faller sammen og osten er  godt smeltet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar