onsdag 19. april 2017

Kjøttboller med bakte jordskokker og mandelpoteter


Den enkleste middagen på aldri så lenge, ferdige kjøttboller fra fryseren og grønnsaker som blir fantastisk når de blir bakt i stekeovnen med god olivenolje og krydder. Skal du lage kjøttboller finner du en nydelig oppskrift her
Av grønnsaker kan du selvfølgelig bruke andre typer enn det jeg har her, men denne blandingen ble utrolig god sammen.

DU TRENGER TIL 3-4 PORSJONER:

8 - 10 små mandelpoteter delt i to (eller tilsvarende med andre poteter)
1 -2 rødløk i båter
5-6 jordskokker i biter
1-2 persillerøtter eller pastinakk i skiver
2 klaser med småtomater (eller de tomatene du har)
15 - 18 kjøttboller
Salt - pepper
Timian eller basilikum pulver
DRESSING/SAUS:
2 dl gresk yoghurt
Chilisaus


Skrell og del opp alle grønnsakene. Bruker du andre poteter enn mandelpoteter deles de i fire slik at alt blir ferdig samtidig. Ha god olivenolje i en ildfast form, legg i grønnsaker og potet, strø på salt, pepper og krydder, snu og vend på innholdet slik at olje og krydder blir likt fordelt. Sett formen i stekeovnen på ca. 200 grader i ca. 20 minutter, da begynner poteter og grønnsaker å bli ferdig. Legg i kjøttbollene og vend rundt, hell på litt mere olje hvis du synes det ser litt tørt ut. Sett formen inn i stekeovnen igjen i ca. 5-8 minutter. Legg over tomatene og la de også få litt olje over seg, bare noen dråper. Sett formen i stekeovnen, og når tomatene begynner å sprekke og falle sammen er maten ferdig.
Selv synes jeg det er unødvendig med saus eller dressing, men vil du ha noe til er det godt med gresk yoghurt eller en blanding av creme fraiche og yoghurt, smakt til med søt chilisaus, og gjerne en salatbolle til.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar