søndag 9. april 2017

Brownies med sprø bunn (glutenfri)


En glutenfri brownie med en sprø knasende bunn, den er kjempegod også for den som ikke skal spise glutenfritt, super til en kopp kaffe eller bare som "snop". Kaken en ganske liten, så det går godt an å lage dobbelt porsjon. Trenger du ikke bake glutengritt, bruker du bare vanlig hvetemel og vanlig lettkokte havregryn.


DU TRENGER TIL BUNN:

80 gr smør
2 1/2 dl glutenfrie havregryn
1 dl glutenfri melblanding
1 dl sukker
1/2 ts bakepulver 
1/4 ts salt

LAG NUMMER TO:
50 gr mørk sjokolade
2 dl sukker
50 gr romtemperert smør
1 egg
1 dl glutenfri melblanding
1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker
1/2 dl melk
1 dl grovhakkede valnøtter

TOPPING:
50 gr mørk sjokolade
40 gr smør
3 1/2 dl melis
1 ts vaniljesukker
2 ss kokende varmt vannDekk en liten form ca. 20x25 med bakepapir. Sett stekeovnen på 170 grader.

BUNN:  Smelt smøret. Bland sammen alle ingrediensene og tilsett smøret, rør godt sammen. Hell røren i formen og trykk jevnt utover. Sett formen i stekeovnen og stek i ca.12 minutter.

LAG NUMMER TO: Grovhakk valnøttene. Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad. ha sukker smør og egg i en skål og rør godt sammen, pass på at smøret er mykt. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en annen bolle eller skål. Bland den smeltede sjokoladen i smørblandingen og rør godt sammen, bland inn melblandingen, melken og valnøttene til slutt.
Ta ut kakebunnen etter 12 minutter og bre sjokoladerøren med valnøtter over bunnen. Sett kaken tilbake i stekeovnen og stek videre i 25 minutter. Ta ut kaken og la den avkjøle i formen.

TOPPING: Grovhakk sjokoladen og smelt den sammen med smøret. Bland sammen melis og vaniljesukker og rør det inn i smør/sjokoladeblandingen, rør godt sammen og rør inn det kokende vannet. Bre toppingen over den avkjølte kaken. La toppingen stivne før du deler kaken i biter.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar