lørdag 15. april 2017

Lunsjsalat


Noe så fargerikt og appetittvekkende skal man lete lenge etter, her er bare godsaker og sammen er dette noe av det beste og mest næringsrike man kan spise. Du må gjerne føye til eller bytte ut etter som du har av ingredienser i heimen, godt blir det uansett. 


TIL TO PERSONER TRENGER DU:

1 hjertesalat
1 avocado i terninger
10-12 småtomater delt i to
10 asparges 
1/2 stor mango eller 1 liten i terninger
1 bit blåmuggost i terninger
DRESSING:
2 - 3 ss presset sitron
2 ts dijon sennep 
1 ts honning
God olivenolje ca. 1/2 dl
Salt - pepper


Brekk av den nederste delen av aspargesen og forvell den i tikelig med kokende vann i ca. 3 minutter. Avkjøl aspargesen straks i iskaldt vann gjerne tilsatt isbiter. Ta opp den avkjølte aspargesen og la den renne av på kjøkkenpapir. Kutt opp hjertesalaten og legg den på et serveringsfat eller bruk porsjonsfat. Skrell og del opp avocado, mango og  tomatene og fordel disse over salaten. kutt aspargesen i store biter og legg på fatet sammen med biter av blåmuggost.
Lag dressingen ved at du presser sitron i en liten skål, rør inn sennep og honning slik at alt er godt blandet, visp inn olje litt av gangen til du får en dressing med myk konsistens. Synes du det blir for lite dressing, kan du piske inn litt mere olje. Smak til med salt og pepper.
Serveres med godt brød.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar