søndag 23. april 2017

Pinchos


Er du på besøk i Spania unngår du ikke å finne pinchos på menyen, de ligger på rad og rekke i glassdisken eller på store fat og det er bare å forsyne seg, så teller de pinnene etterpå for å se hvor mange du har spist når du skal betale. Når alle disse små delikatessene ligger der på rekke og rad er det jammen ikke lett å velge, og ikke er det lett å vite hva alt er. Selv synes jeg det er skikkelig kjekt å lage slike små herligheter selv, og da bruker jeg alt som tenkes kan av det som er i kjøleskapet.


TIL PINCHOS HAR JEG BRUKT:

Baguetter eller pariserloff
i skiver som ristes på stekepannen i litt olje

1 chorizopølse
Litt salat
Reddiker
Sprøstekt løk

Roastbeef 
Egg/skinkesalat
Tomat

Brie
Blåmuggost
Tomatmarmelade

Salat 
Små chorizopølser
Jordbær


Ha litt olje på stekepannen og rist skivene i oljen til de er helt sprø og la skivene avkjøle. Chorizopølsen kan stekes på stekepannen og serveres varm, eller bare bruk den kald slik som jeg har gjort i dag. På osteskivene er det to sorter ost, brie og blåmuggost toppet med tomatmarmelade fra Tanum Gestgifveri. Er du innom Sverige så kjør innom Tanum for å kjøpe syltetøy og marmelader som lages på Gestgifveriet, det er verd den lille omveien. På roastbeefen ligger det en egg/skinkesalat, men her kan du bruke den salaten du har som f.eks. italiensk eller fruktsalat. De små chorizopølsene er ganske "hot" så de serveres med jordbær som mildner smaken litt.


Som du ser er det bare å bruke fantasien når det gjelder pinchos, salat med delte kokte egg med sennepsmajones og dill, alle typer ost, alle typer spekemat som spekeskinke med syltet rødløk, små karbonader med løk og en søt chilimarmelade, alt går an når det gjelder pinchos.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar