lørdag 29. april 2017

Jordbærmousse


Denne fristelsen er fløyelsmyk og nydelig på smak, blir en fulltreffer til påsken, og passer som hånd i hanske som en sommerdessert - smaker faktisk like godt når som helst på året, og det aller beste, den er lettvint og rask å lage. Bruker du ferske jordbær så ta av noen til pynt.


DU TRENGER TIL 4-5 PERSONER:

400 gr jordbær (kan bruke frosne)
2-3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
Revet skall av 1/4 appelsin

4 eggeplommer
3 ss melis
2 ts vaniljesukker
2 ss vann
3 gelatinplater
2 1/2  dl kremfløte


Rens vask og del jordbærene i biter. Ha bær, sukker og vaniljesukker i en liten kasserolle og kok opp, la bærene stå og småkoke/syde i 5-6 minutter og rett før de er ferdig kokt rasper du over appelsinskall. Pass på at du bare får med det gule av skallet. Rør rundt og sett marmeladen til avkjøling, den skal bli helt iskald.
Finn frem porsjonsglass som du skal servere desserten i. Legg gelatinplatene i kaldt vann. Pisk eggeplommene, sukker og vaniljesukker til en luftig masse. Pisk kremfløten nesten stiv. Klem vannet ut av gelatinplatene, varm opp 2 ss vann og løs opp gelatnplatene i vannet, pass på at de er helt oppløst. Legg 1 ss avkjølt jordbærmarmelade i hvert porsjonsglass. Bland sammen eggedosisen og den piskede kremfløten, rør inn den smeltede gelatinen, og til slutt rører du inn resten av jordbærmarmeladen. Fordel mousseen over jordbærmarmeladen i porsjonsglassene og sett glassene kaldt i minst 2 timer. Pynt gjerne med friske jordbær.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar