fredag 28. april 2017

Saftig kake med blåbær og kokostopping


Dette tror jeg må bli en av mine favorittkaker, få ingredienser, rask å bake, fantastisk god, riktig saftig med blåbær og sprø topping. Kaken kan pyntes med et melisdryss, og du kan bruke frosne eller ferske blåbær. Den kan serveres til en god kopp kaffe eller som dessert lunken med en klatt iskrem, den er ikke en mektig kake så du greier et stort stykke.


DU TRENGER:

75 gr smeltet smør
3 egg
180 gr sukker
185 gr hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 1/2 dl melk
TOPPING:
1 dl kremfløte
1 egg
45 gr sukker
70 gr kokosmasse
3 dl blåbær, frosne eller ferske


Bruk en form på 24 - 26 cm. Smelt smøret og pisk egg og sukker til en tykk eggedosis. Bland vaniljesukker og bakepulver i melet, og vend melblandingen, det smeltede smøret og melken inn i eggedosisen litt av gangen. Legg bakepapir i bunnen på formen og hell i røren. Stek kaken ved 170 grader i ca. 20 minutter. Mens kaken steker lager du toppingen ved å piske kremfløten nesten stiv, pisk sammen egg og sukker til eggedosis. Bland den piskede kremen i eggedosisen sammen med kokosmassen. Ta kaken ut av ovnen etter 20 minutter, hell over blåbær og bre toppingen over. Sett kaken inn i stekeovnen igjen og stek videre i 20 - 25 minutter til. Avkjøles i formen. Bruk en skarp kniv for å løsne kaken fra formen når den er kald.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar