mandag 23. november 2015

Tomatsuppe og bruchetta med avocado og tomat


Det er så deilig med en varm suppe til middag når det er surt og kaldt ute, og tomatsuppe er både en god og næringsrik suppe. I dag serveres tomatsuppen med sprøe og nydelige bruchetta med avocado og hakkede tomater, veldig enkelt, men du verden så godt.


TIL TO PERSONER TRENGER DU:

1 liten hakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
1 stor ss tomatpure
1 boks hakkede hermetiske tomater (ca. 400 gr)
3-4 finkakket soltørkede tomater (kan sløyfes)
Ca. 1 dl kremfløte, melk eller lett creme fraiche
3-4  dl kylling eller grønnsakskraft 
1 ts pesto eller 1 ts basilikum
1 ts sukker eller honning
Ca. 1 ss presset sitron
Salt - pepper
1-2 ss olivenolje
2-3 kokte egg


Hell olivenolje i en kasserolle og ha i løk og hvitløk. Rør rundt til løken blir myk og blank, så tilsetter du tomatpure og lar den få surre sammen med løken et par minutter. Hell over boksen med hermetiske tomater og ha i de soltørkede tomatene og pesto eller basilikum. Kok opp og la suppen koke i 5-10 minutter, så heller du over kraft og kok videre i 4 - 5 minutter. Bruk en stavmikser og kjør suppen helt glatt. Sett kasserollen over varme igjen, og smak til med kremfløte, salt, pepper, honning, sitron og mere kraft eller melk hvis suppen er for tykk. Suppen serveres rykende varm med halve kokte egg og bruchetta.


BRUCHETTA MED AVOCADO OG TOMAT

4 små skiver av chiabatta eller annet lyst brød
Olivenolje
1 avocado
1-2 hakkede tomater
Salt - pepper
Litt sitronsaft

Ha litt olivenolje på begge sider av skivene og stek de lett brune på begge sider på en stekepanne. Del avocadoen, fjern stenen og ta ut innmaten med en skje. Mos avocadoen med en gaffel, og smak til med salt, pepper og presset sitron. Smør avocadoen på de ristede skivene og topp med finhakket tomat.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar