torsdag 12. november 2015

Koteletter med eple og rødløk kompott og gulrot frites


Svinekotelett er en god middag enten det er hverdagsmiddag eller en helgemiddag. Frites av gulrøtter er utrolig godt, de blir søte og sprø og passer godt til både kotelettene  og kompotten av eple og rødløk. Jeg har brukt de fargerike gulrøttene, men det fungerer like godt med vanlige gulrøtter.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2 store svinekoteletter (nakkekoteletter)
Salt - pepper
Smør/olje til steking


 FRITES AV GULRØTTER:
3-4 gulrøtter i tynne strimler
Litt salt - pepper
God olje
1 ts timian


 EPLE OG RØDLØKKOMPOTT:
1 - 2 epler i båter 
1 stor rødløk i tynne skiver
1 ss epleeddik
1 ts honning
1 strøken ts timian
God olivenolje

Begynn med gulrøtttene som skrelles og deles i tynne staver. legg gulrotstavene på en stekeplate med bakepapir, Ringle over god olje, strø på litt salt og pepper og timian. Vend rundt på gulrøttene slik at det blir olje og krydder på alle. Sett gulrøttene i stekeovnen på 200 grader og vend på de av og til. Gulrøttene trenger nok 35 - 40 minutter før de er sprø, men ta en liten kontroll av og til. Kutt opp eplene i ikke alt for tynne båter, og del rødløken i tynne ringer. Ha litt olje på stekepannen og la eple og løk få surre på middels varme til det blir mykt, og smak til underveis med eddik, timian og honning. Hold eple/løk kompotten varm mens du steker kotelettene.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar